Een korte introductie

Met schilderen ben ik begonnen een jaar na de geboorte van mijn tweede zoon. In 1997 kon ik mijn eerste schilderij inlijsten: IJsje. Sindsdien hangt het prominent in mijn slaapkamer.
In het begin werkte ik vooral met grote doeken en schilderde ik voornamelijk vrouwen. De laatste jaren schilder ik steeds meer dieren en werk ik op kleiner formaat en veel gedetailleerder. Ik schilder thuis in de huiskamer. Mijn ezel staat bij de openslaande deuren, waar het licht noord-oost is. Schilderen is voor mij een echte hobbie. Ik kan dan ook alleen schilderen als ik daar de rust voor heb, om mij heen, maar ook in mijn hoofd. De inspiratie om te schilderen haal ik uit vele bronnen. Soms zie ik een leuke afbeelding in een tijdschrift, soms zie ik een schattig voorwerp in een boutiquewinkeltje die ik niet kan laten liggen. Een schilderij bevat vaak meerdere inspiratiebronnen. Inspiratie gecombineerd met mijn fantasie vormen het eindproduct van mijn schilderen: een vrolijk schilderij.

Ik vind het prachtig om dieren te schilderen. Sinds kort ben ik begonnen met het schilderen van vogelhoofden. Op de pagina vogels vindt je deze terug. Ik wil nog vele jaren blijven schilderen. Mijn inspiratie en fantasie zijn nog lang niet op. Je zal dan ook soms nieuw werk van mij tegenkomen. Wel alles op z’n tijd natuurlijk, want voor een schilderij neem ik alle tijd die nodig is om het te krijgen zoals ik wil.